Actueel

Buurtbus Nieuw 2021

WIE RIJDT MET ONS  MEE?

Na bijna 1 jaar stilstand heeft de Heinose Buurtbus de diensten in maart 2021 weer hervat. Voorlopig is het aantal passagiers nog beperkt in vergelijking met de jaren voor corona.

Graag willen wij, chauffeurs en bestuur, natuurlijk nog vele jaren de bevolking van Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem van dienst zijn. Daar zijn echter wel voldoende passagiers en chauffeurs voor nodig.

We roepen hierbij dan ook belangstellenden op voor de functie van vrijwillige chauffeur. Als je geschikt bevonden wordt en gaat rijden zul je merken hoe leuk het contact met passagiers kan zijn. Bovendien kom je terecht in een club met aardige en loyale collega’s, die je uitvoerig ontmoet tijdens het jaarlijkse uitje, de gezellige bijeenkomsten door het jaar heen.

Om je alvast te oriënteren kun je eens een ritje meerijden, gaan kijken op onze website            www. heinobuurtbus.nl of contact opnemen met een van de bestuursleden. Met name mensen uit Laag Zuthem en Lierderholthuis wordt gevraagd te reageren.

Wij zorgen voor een gedegen introductie.

Bestuur BuurtBus Heino.

———————————————————————————————————————-

Buurtbus Heino en corona

Update 4 maart 2021:

HOERA HOERA, na 51 weken stilstand gaat onze bus weer rijden. De dienst wordt hervat op maandag 8 maart.

Onze chauffeurs zijn blij weer aan de slag te kunnen en hun passagiers veilig te kunnen vervoeren naar hun bestemming. De bus is i.v.m. corona uitgerust met een HEPA-filterunit (zoals in vliegtuigen), een extra afzuigventilator in het dak en een spatscherm nabij de chauffeur.

Vanwege een wat beperkter aantal chauffeurs beginnen we nu meteen met de zomerdienstregeling. Dit houdt in dat de bus rijdt van 08.39 u tot 19.19 u. De laatste bus van station Heino vertrekt daar dus om 19.00 u en gaat tot Laag Zuthem.

LET OP:

-het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer dus ook in de buurtbus.

-voorzover voor U van toepassing: er is nog maar 1 type losse kaart a € 2,40. Voor uitgebreide informatie over de tarieven zie de folder op deze website en op de pagina: tarieven.

Update 9 januari 2021:

Helaas is nog steeds niet bekend wanneer Buurtbus Heino weer gaat rijden. Wel kunt U de nieuwe tarieven en andere gewijzigde gegevens vinden op de pagina’s Tarieven en Folder op deze website.

Update 6 november 2020:

Heropstart Buurtbus Heino verder vertraagd.

Het 2e TNO-rapport leidde tot de adviezen een grote dakventilator (afzuigen interieurlucht) en een HEPA-filter voor in de bus te plaatsen. Daarmee blijkt uit de cijfers van het rapport dat de aerosolenniveau’s laag blijven en de veiligheid voor passagiers en chauffeurs sterk verbeterd worden.

Gezien echter de leveringsproblemen kunnen deze producten nog niet worden ingebouwd.

Het bestuur schat in dat het nog wel even duurt.

 

Update 6 oktober: er is nog geen uitslag van het TNO-onderzoek. Zodra de uitslag bekend is en er weer kan worden gereden wordt dit gemeld op deze pagina.

Update 25 augustus 2020: uit TNO-onderzoek kwam naar voren dat veiligheid van passagiers en chauffeurs in buurtbussen onvoldoende kon worden gewaarborgd.

Er vindt nu nader onderzoek plaats naar verbeterde ventilatie.

Bestuur BB Heino