Vervoerbewijzen

Voor het reizen met de Buurtbus kan de passagier gebruiken:

A. de OV-chipkaart of OV-pay

Met zowel een OV-chipkaart als met een pinpas, mobiel, toegerust horloge e.d. kunt U in- en uitchecken. Verschil is wel dat met de OV-chipkaart abonnementshouders kortingen hebben, bij betalen met OV-pay alleen het volle tarief geldt.

Attentie:

Bij het in- en uitchecken over dezelfde route kunnen soms verschillende bedragen worden afgeschreven. Dit hangt samen met de volgende feiten:

-bij het overstappen op een ander O.V.-middel binnen een bepaald tijdsbestek hoeft U maar 1x het opstaptarief te betalen.

Vanwege het forse prijsverschil met losse kaartjes raden we U aan een individuele OV-chipkaart aan te schaffen. Het gebruik ervan voor alle openbaar vervoer in Nederland is qua gebruiksgemak te vergelijken met de pinpas voor al Uw betalingen.

Voor de aanschaf en het instellen van de OV-chipkaart kunt U zich het beste richten tot een persoonlijke vertrouweling met digitale kennis, een OV-ambassadeur (onderaan deze pagina vindt U meer informatie over de OV-ambassadeurs), eventueel kunt U zich wenden tot het bestuur van de Buurtbusvereniging Heino.

B. een los kaartje

U kunt een los kaartje kopen bij de chauffeur: volwassene € 2,60, begeleid kind € 1,20. Geen overstaprechten.

Betalen kan alleen met pinpas, mobiel e.d.

 

C. Uitcheck gemist?

Let op: de procedures bij OV-chipkaart en OV-pay verschillen. Zie hieronder

2310-uitcheck gemist-OV chipkaart

2310-uitcheck gemist-OV-pay

 

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die U kunnen helpen bij het plannen van een reis, de aanschaf van een OV-chipkaart en andere vragen over het openbaar vervoer.

Telefonisch (038-3037010) zijn zij bereikbaar op de volgende tijden:

-van maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur,

-op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur

-op maandag-  en woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur.

 

Beeldbellen via het programma MS Teams:

Heeft men voorkeur voor een afspraak via beeldbellen, dan kan dit telefonisch aangegeven worden bij de betreffende OV-ambassadeur. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur via telefoonnummer . Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeurs.